Uit de tot dusver doorgevoerde maatregelen blijkt nog steeds niet dat deze succes hebben gehad. Minister van Handel Chen Deming toonde zich daar gisteren erg bezorgd over.

Volgens Chen is het belangrijk dat Europa snel aantoont dat het de begrotingscrisis op een doeltreffende en efficiënte manier onder controle krijgt. Alleen zo kan de eurozone economisch gezien weer een stabiel draagvlak krijgen.

Jürgen Stark van de Europese Centrale Bank beloofde dat de landen uit de eurozone hun uiterste best gaan doen, maar dat niet moet worden verwacht dat ze op massale schaal obligaties zal inkopen zoals de VS doet.

Uit de tot dusver doorgevoerde maatregelen blijkt nog steeds niet dat deze succes hebben gehad. Minister van Handel Chen Deming toonde zich daar gisteren erg bezorgd over. Volgens Chen is het belangrijk dat Europa snel aantoont dat het de begrotingscrisis op een doeltreffende en efficiënte manier onder controle krijgt. Alleen zo kan de eurozone economisch gezien weer een stabiel draagvlak krijgen. Jürgen Stark van de Europese Centrale Bank beloofde dat de landen uit de eurozone hun uiterste best gaan doen, maar dat niet moet worden verwacht dat ze op massale schaal obligaties zal inkopen zoals de VS doet.