Met name het feit dat de troika een oplossing heeft gevonden voor het Griekse schuldenprobleem legt een bodem onder de koersen. Daarnaast speelt natuurlijk ook de macro-economische factor een rol, met als centraal punt een rapport gepubliceerd door Goldman Sachs.

Bezoeken aan Beijing, Tokyo en Hong Kong afgelopen week hebben Jim O'Neill van Goldman Sachs gesterkt in zijn recent besproken ideeën: Tokyo zoekt nieuwe wegen om de yen te laten verzwakken, terwijl de Chinese overheid een nieuw model voor economische groei zoekt, namelijk een grotere rol voor binnenlandse particuliere consumptie als onderdeel van het bbp bij een minder snelle totale economische groei.

Met name het feit dat de troika een oplossing heeft gevonden voor het Griekse schuldenprobleem legt een bodem onder de koersen. Daarnaast speelt natuurlijk ook de macro-economische factor een rol, met als centraal punt een rapport gepubliceerd door Goldman Sachs. Bezoeken aan Beijing, Tokyo en Hong Kong afgelopen week hebben Jim O'Neill van Goldman Sachs gesterkt in zijn recent besproken ideeën: Tokyo zoekt nieuwe wegen om de yen te laten verzwakken, terwijl de Chinese overheid een nieuw model voor economische groei zoekt, namelijk een grotere rol voor binnenlandse particuliere consumptie als onderdeel van het bbp bij een minder snelle totale economische groei.