Het land is volop bezig om de overgang te maken van een export- naar een consumentengerichte economie. Maar om die overgang te doen slagen, is een lagere munt noodzakelijk. China zit echter wat dit onderwerp betreft gevangen tussen hamer en aambeeld.

De reminbi is nog altijd te duur om een geslaagde overgang mogelijk te maken, maar anderzijds zal de rest van de wereld niet werkloos toezien hoe China zich een concurrentieel voordeel verwerft door de koers van de reminbi te laten zakken. Met name de Verenigde Staten hebben al gewaarschuwd dat ze niet werkloos zullen toezien wanneer de Chinezen hun munt laten zakken.

Het land is volop bezig om de overgang te maken van een export- naar een consumentengerichte economie. Maar om die overgang te doen slagen, is een lagere munt noodzakelijk. China zit echter wat dit onderwerp betreft gevangen tussen hamer en aambeeld. De reminbi is nog altijd te duur om een geslaagde overgang mogelijk te maken, maar anderzijds zal de rest van de wereld niet werkloos toezien hoe China zich een concurrentieel voordeel verwerft door de koers van de reminbi te laten zakken. Met name de Verenigde Staten hebben al gewaarschuwd dat ze niet werkloos zullen toezien wanneer de Chinezen hun munt laten zakken.