China zit op het vlak van kredietverstrekking gevangen tussen hamer en aambeeld, meer bepaald wat de Wealth Management Products (WMP's) betreft. Econoom Wang Tao is van mening dat de regelgever het werken met gevaarlijke producten heeft toegestaan omdat de Chinese economie vooral op kredieten draait.

Daardoor heeft ze bepaald vormen van schaduwbankieren toegestaan, één van die vormen zijn de WMP's. Het schaduwbankieren in het algemeen kan op langere termijn echter de groei van de Chinese economie bedreigen, want eigenlijk betreft het niet meer dan een zeepbel.

China zit op het vlak van kredietverstrekking gevangen tussen hamer en aambeeld, meer bepaald wat de Wealth Management Products (WMP's) betreft. Econoom Wang Tao is van mening dat de regelgever het werken met gevaarlijke producten heeft toegestaan omdat de Chinese economie vooral op kredieten draait. Daardoor heeft ze bepaald vormen van schaduwbankieren toegestaan, één van die vormen zijn de WMP's. Het schaduwbankieren in het algemeen kan op langere termijn echter de groei van de Chinese economie bedreigen, want eigenlijk betreft het niet meer dan een zeepbel.