Bij People's Bank of China is men er van overtuigd dat de inflatie voorlopig onder controle blijft, zodat er geen noodzaak bestaat om de basisrente op korte of zelfs middellange termijn te verhogen.

De Chinese centrale bank vreest bovendien dat een hogere rente nog meer geld naar het land gaat lokken, met overinvesteringen tot gevolg. Op die manier zou de economie oververhit raken, waardoor er vanzelf inflatie zou ontstaan.

China verklaarde in een gesprek met het IMF dat de yuan "much closer to equilibrium" noteert dan ooit tevoren, zodat er ook geen sprake is van de koers van de nationale munt fors te laten stijgen.

Het IMF is er anderzijds nog steeds van overtuigd dat de yuan sterk ondergewaardeerd is en dringt er bij de Chinezen steeds weer opnieuw op aan om de koers van de nationale munt te laten stijgen.

Bij People's Bank of China is men er van overtuigd dat de inflatie voorlopig onder controle blijft, zodat er geen noodzaak bestaat om de basisrente op korte of zelfs middellange termijn te verhogen. De Chinese centrale bank vreest bovendien dat een hogere rente nog meer geld naar het land gaat lokken, met overinvesteringen tot gevolg. Op die manier zou de economie oververhit raken, waardoor er vanzelf inflatie zou ontstaan. China verklaarde in een gesprek met het IMF dat de yuan "much closer to equilibrium" noteert dan ooit tevoren, zodat er ook geen sprake is van de koers van de nationale munt fors te laten stijgen. Het IMF is er anderzijds nog steeds van overtuigd dat de yuan sterk ondergewaardeerd is en dringt er bij de Chinezen steeds weer opnieuw op aan om de koers van de nationale munt te laten stijgen.