Toch konden de grote aandelenindexen de eerste (bescheiden) winst in zeven weken voorleggen. Macroeconomische cijfers uit China toonden aan dat de groei van de industriële productie en de detailhandelsverkopen vorige maand is teruggevallen.

De Chinese inflatie steeg in mei echter naar 5,5 procent, het hoogste peil in bijna drie jaar. Om deze inflatie te bestrijden, heeft de Chinese centrale bank opnieuw de vereiste kapitaalreserves voor de banken met 50 basispunten opgetrokken naar 21,5 procent.

De bedoeling is volgens Royal Bank of Scotland om geld uit omloop te halen en op die manier de economie af te koelen. De maatregel ging in vanaf 20 juni.

Toch konden de grote aandelenindexen de eerste (bescheiden) winst in zeven weken voorleggen. Macroeconomische cijfers uit China toonden aan dat de groei van de industriële productie en de detailhandelsverkopen vorige maand is teruggevallen. De Chinese inflatie steeg in mei echter naar 5,5 procent, het hoogste peil in bijna drie jaar. Om deze inflatie te bestrijden, heeft de Chinese centrale bank opnieuw de vereiste kapitaalreserves voor de banken met 50 basispunten opgetrokken naar 21,5 procent. De bedoeling is volgens Royal Bank of Scotland om geld uit omloop te halen en op die manier de economie af te koelen. De maatregel ging in vanaf 20 juni.