Het is opvallend dat China in de zogenaamde 'Currency War' zich tot dusver vrij afzijdig heeft gehouden. Vanuit Beijing werd weinig of niets vernomen, maar dat betekent daarom nog niet dat de Chinezen bij de pakken zijn blijven zitten.

Op de valutamarkten heerst een sterk vermoeden dat de Chinezen op hun eigen manier een tegenoffensief hebben gepland.

Vorige week daalde de koers van de reminbi of yuan tot het laagste niveau sinds einde december. Sean Callow, senior currency strategist bij Westpac Bank in Sidney, kon alleen maar vaststellen dat de koers van de yuan inderdaad is gedaald, zonder te kunnen bewijzen dat de Chinese centrale bank tussenbeide is gekomen.

Het is opvallend dat China in de zogenaamde 'Currency War' zich tot dusver vrij afzijdig heeft gehouden. Vanuit Beijing werd weinig of niets vernomen, maar dat betekent daarom nog niet dat de Chinezen bij de pakken zijn blijven zitten. Op de valutamarkten heerst een sterk vermoeden dat de Chinezen op hun eigen manier een tegenoffensief hebben gepland. Vorige week daalde de koers van de reminbi of yuan tot het laagste niveau sinds einde december. Sean Callow, senior currency strategist bij Westpac Bank in Sidney, kon alleen maar vaststellen dat de koers van de yuan inderdaad is gedaald, zonder te kunnen bewijzen dat de Chinese centrale bank tussenbeide is gekomen.