Op een bijeenkomst van de Futures Industry Association verklaarde Li dat China voorafgaande aan het vrijmaken van de koers van de yuan het rentesysteem zal hervormen. Het huidige systeem, waarbij de renminbi slechts binnen een bepaalde range kan bewegen, is achterhaald.

Vorige week gaf China aan buitenlandse banken al toestemming om in de renminbi te beleggen. Daarmee wordt een eerste stap gezet om de afhankelijkheid van de dollar te reduceren.

Gouverneur Zhou Xiaochuan van de People's Bank of China kondigde eerder al plannen om het wisselkoerssysteem geleidelijk aan te hervormen.

Op een bijeenkomst van de Futures Industry Association verklaarde Li dat China voorafgaande aan het vrijmaken van de koers van de yuan het rentesysteem zal hervormen. Het huidige systeem, waarbij de renminbi slechts binnen een bepaalde range kan bewegen, is achterhaald. Vorige week gaf China aan buitenlandse banken al toestemming om in de renminbi te beleggen. Daarmee wordt een eerste stap gezet om de afhankelijkheid van de dollar te reduceren. Gouverneur Zhou Xiaochuan van de People's Bank of China kondigde eerder al plannen om het wisselkoerssysteem geleidelijk aan te hervormen.