De Chinese overheid is zich bewust van het inflatiegevaar. China zal strijd tegen inflatie in hogere versnelling moeten voeren, zo luidde een regeringsverklaring. De monetaire politiek zal nog strenger bewaakt worden.

Uit de november-cijfers wat betreft de inflatie blijkt dat de tot dusver aangekondigde bestrijdingsmaatregelen niet zo veel succes hebben gehad. De economie groeit nog steeds sneller dan verwacht.

In november versnelde de groei van de industriële output in China tot 13,30% op jaarbasis, waar de consensusverwachting bij de analisten slechts lag op een stijging met 13%.

De Chinese overheid is zich bewust van het inflatiegevaar. China zal strijd tegen inflatie in hogere versnelling moeten voeren, zo luidde een regeringsverklaring. De monetaire politiek zal nog strenger bewaakt worden. Uit de november-cijfers wat betreft de inflatie blijkt dat de tot dusver aangekondigde bestrijdingsmaatregelen niet zo veel succes hebben gehad. De economie groeit nog steeds sneller dan verwacht. In november versnelde de groei van de industriële output in China tot 13,30% op jaarbasis, waar de consensusverwachting bij de analisten slechts lag op een stijging met 13%.