Glenn Maguire, chief Asia economist bij Societe Generale SA in Hong Kong en een voormalig adviseur van de Australische regering, is van mening dat de maatregel allerminst gaat volstaan.

China zal de rente veel forser moeten verhogen om de inflatie te stoppen, aldus Maguire. Hij verwacht dat in de komende maanden gaat gebeuren, want de drie tot dusver doorgevoerde rentestijgingen volstaan niet om de koopkracht te redden.

Maguire maakt zich vooral zorgen over het feit dat de reële rentevoet in China nog steeds negatief is. Bovendien dreigt nog steeds het gevaar van een economische overhitting in de eerste zes maanden van dit jaar.

Glenn Maguire, chief Asia economist bij Societe Generale SA in Hong Kong en een voormalig adviseur van de Australische regering, is van mening dat de maatregel allerminst gaat volstaan. China zal de rente veel forser moeten verhogen om de inflatie te stoppen, aldus Maguire. Hij verwacht dat in de komende maanden gaat gebeuren, want de drie tot dusver doorgevoerde rentestijgingen volstaan niet om de koopkracht te redden. Maguire maakt zich vooral zorgen over het feit dat de reële rentevoet in China nog steeds negatief is. Bovendien dreigt nog steeds het gevaar van een economische overhitting in de eerste zes maanden van dit jaar.