China zal de rente moeten optrekken om groeirisico's het hoofd te bieden, zo schrijven de Nomura-analisten Zhang Zhiwei en Wendy Chen in een rapport. China dreigt namelijk te worden geconfronteerd met gelijkaardige crisissen zoals we die al in de VS, Europa en Japan zagen.

De snelle opbouw van de schuldenmassa heeft het opblazen van de vastgoedprijzen tot gevolg gehad, waardoor het economisch groeipotentieel van het land is gereduceerd. Beide Nomura-economen vrezen dat China uiteindelijk weinig andere keuzemogelijkheden zal hebben dan de rente te verhogen.

China zal de rente moeten optrekken om groeirisico's het hoofd te bieden, zo schrijven de Nomura-analisten Zhang Zhiwei en Wendy Chen in een rapport. China dreigt namelijk te worden geconfronteerd met gelijkaardige crisissen zoals we die al in de VS, Europa en Japan zagen. De snelle opbouw van de schuldenmassa heeft het opblazen van de vastgoedprijzen tot gevolg gehad, waardoor het economisch groeipotentieel van het land is gereduceerd. Beide Nomura-economen vrezen dat China uiteindelijk weinig andere keuzemogelijkheden zal hebben dan de rente te verhogen.