Bij de start van het Third EU-China High-Level Economic & Trade Dialogue verklaare Wang dat China onder andere overheidsobligaties van een aantal Europese landen in moeilijkheden heeft gekocht.

De Chinezen hebben al meermaals verklaard voorstander te zijn van een stabiele euro, ze zijn dan ook niet van plan om hun posities in Europese overheidsobligaties af te bouwen.

De Portugese financiemnister Fernando Teixeira dos Santos bezocht vorige week Beijing en kwam terug met concrete beloften op zak in verband met financiële steun van de kant van China.

Bij de start van het Third EU-China High-Level Economic & Trade Dialogue verklaare Wang dat China onder andere overheidsobligaties van een aantal Europese landen in moeilijkheden heeft gekocht. De Chinezen hebben al meermaals verklaard voorstander te zijn van een stabiele euro, ze zijn dan ook niet van plan om hun posities in Europese overheidsobligaties af te bouwen. De Portugese financiemnister Fernando Teixeira dos Santos bezocht vorige week Beijing en kwam terug met concrete beloften op zak in verband met financiële steun van de kant van China.