Zal die vastgoedsector, en de daarmee verbonden problemen van kredieten van dubieuze kwaliteit, stokken in de wielen komen steken? Marc Faber, uitgever en opsteller van The Gloom, Boom and Doom Report, vreest dat dit inderdaad het geval zal zijn, hij is niet optimistisch met betrekking tot de Chinese economie.

De echte groei van de Chinese economie is volgens Faber veel kleiner dan we denken, dit vanwege het simpele feit dat de cijfers onbetrouwbaar zijn. Faber kijkt naar de meer betrouwbare cijfers van Zuid-Korea, Japan en Taiwain en concludeert dat op basis van de handel met China de Chinese groeicijfers niet kunnen kloppen.

Zal die vastgoedsector, en de daarmee verbonden problemen van kredieten van dubieuze kwaliteit, stokken in de wielen komen steken? Marc Faber, uitgever en opsteller van The Gloom, Boom and Doom Report, vreest dat dit inderdaad het geval zal zijn, hij is niet optimistisch met betrekking tot de Chinese economie. De echte groei van de Chinese economie is volgens Faber veel kleiner dan we denken, dit vanwege het simpele feit dat de cijfers onbetrouwbaar zijn. Faber kijkt naar de meer betrouwbare cijfers van Zuid-Korea, Japan en Taiwain en concludeert dat op basis van de handel met China de Chinese groeicijfers niet kunnen kloppen.