China heeft een duurdere munt nodig om de inflatie te bestrijden en om te voorkomen dat er zich nieuwe zeepbellen vormen. Veel verder lijken de gevolgen van de appreciatie van de yuan niet te reiken.

Een woordvoerder van de Chinese regering benadrukte dat een stijging van de koers van de yuan weinig zal veranderen aan het handelssurplus ten opzichte van de Verenigde Staten.

De onevenwicht op de handelsbalans tussen beide landen is de Verenigde Staten al langer een doorn in het oog. Volgens de China Securities Journal zal de yuan vooral in de eerste helft van dit jaar kunnen stijgen tegenover de dollar.

China heeft een duurdere munt nodig om de inflatie te bestrijden en om te voorkomen dat er zich nieuwe zeepbellen vormen. Veel verder lijken de gevolgen van de appreciatie van de yuan niet te reiken. Een woordvoerder van de Chinese regering benadrukte dat een stijging van de koers van de yuan weinig zal veranderen aan het handelssurplus ten opzichte van de Verenigde Staten. De onevenwicht op de handelsbalans tussen beide landen is de Verenigde Staten al langer een doorn in het oog. Volgens de China Securities Journal zal de yuan vooral in de eerste helft van dit jaar kunnen stijgen tegenover de dollar.