De verhouding tussen de inkomens en de woningprijzen zijn in veel steden zo hoog komen te liggen dat gewone arbeiders zich onmogelijk een woning kunnen veroorloven. Aan dit probleem werd een mouw gepast door schaduwbankieren, maar ook dit systeem heeft zijn grenzen bereikt.

China zal het moeilijk krijgen om de economie een zachte landing te laten maken. Bijkomend probleem is dat de toegevoegde waarde in de vorm van extra BBP-groei als gevolg van elke geïnvesteerde yuan in de afgelopen vier jaar is gekrompen van 0,85 naar 0,15, hetgeen aangeeft dat de verzadigingsfase is bereikt.

De verhouding tussen de inkomens en de woningprijzen zijn in veel steden zo hoog komen te liggen dat gewone arbeiders zich onmogelijk een woning kunnen veroorloven. Aan dit probleem werd een mouw gepast door schaduwbankieren, maar ook dit systeem heeft zijn grenzen bereikt. China zal het moeilijk krijgen om de economie een zachte landing te laten maken. Bijkomend probleem is dat de toegevoegde waarde in de vorm van extra BBP-groei als gevolg van elke geïnvesteerde yuan in de afgelopen vier jaar is gekrompen van 0,85 naar 0,15, hetgeen aangeeft dat de verzadigingsfase is bereikt.