Nouriel Roubini, economieprofessor aan de universiteit van New York en de man achter Roubini Global Economics, is van mening dat de VS de belastingen voor de midden en upper klasse zal moeten verhogen.

Gebeurt dit niet, dan zal China Amerikaanse overheidsobligaties moeten blijven kopen. Doen de Chinezen dit niet, dan zal de koers van de yuan op de valutamarkten blijven stijgen.

Op die manier zal de export en dus ook de economische groei worden afgeremd. Of het Chinezen het nu graag horen of niet, volgens Roubini zullen ze de Verenigde Staten moeten blijven financieren.

Nouriel Roubini, economieprofessor aan de universiteit van New York en de man achter Roubini Global Economics, is van mening dat de VS de belastingen voor de midden en upper klasse zal moeten verhogen. Gebeurt dit niet, dan zal China Amerikaanse overheidsobligaties moeten blijven kopen. Doen de Chinezen dit niet, dan zal de koers van de yuan op de valutamarkten blijven stijgen. Op die manier zal de export en dus ook de economische groei worden afgeremd. Of het Chinezen het nu graag horen of niet, volgens Roubini zullen ze de Verenigde Staten moeten blijven financieren.