De zaak van de vertragende Chinese groei is volgens Philips Gijsels, hoofdstrateeg van BNP Paribas Private Banking, de een stuk complexer. Het is zoals altijd bijzonder moeilijk om zich een juist beeld te vormen van 's werelds tweede grootste economie.

Zijn basisscenario is dat de Chinese gezagdragers er in zullen slagen om de zeepbel in de kredietmarkt te laten leeglopen zonder de economie te diep naar beneden te duwen. Maar het blijft een delicate evenwichtsoefening. Voor de aandelenmarkten betekent dit waarschijnlijk dat dit een rustpauze is en niet het einde van de opwaartse trend.

De zaak van de vertragende Chinese groei is volgens Philips Gijsels, hoofdstrateeg van BNP Paribas Private Banking, de een stuk complexer. Het is zoals altijd bijzonder moeilijk om zich een juist beeld te vormen van 's werelds tweede grootste economie. Zijn basisscenario is dat de Chinese gezagdragers er in zullen slagen om de zeepbel in de kredietmarkt te laten leeglopen zonder de economie te diep naar beneden te duwen. Maar het blijft een delicate evenwichtsoefening. Voor de aandelenmarkten betekent dit waarschijnlijk dat dit een rustpauze is en niet het einde van de opwaartse trend.