Het was al de derde maand op rij dat deze index daalde, zo merkt Philippe Gijsels van Fortis BNPP op. De vertraging van de Chinese economie heeft echter niet belet dat de aandelenkoersen zijn blijven stijgen.

De Shanghai Index is vanaf het juli dieptepunt met meer dan 12% gestegen. De beleggers houden er volgens Gijsels rekening mee dat de Chinese economie vanaf de huidige niveaus niet verder zal vertragen.

Daarnaast rekenen de beleggers dat de monetaire politiek uitsluitend via de koers van de yuan en niet via de rente zal gebeuren. China zal uiteindelijk de binnenlandse vraag gaan stimuleren, zo merkt Gijsels op. Dit moet de nieuwe groeimotor worden in plaats van de export.

Het was al de derde maand op rij dat deze index daalde, zo merkt Philippe Gijsels van Fortis BNPP op. De vertraging van de Chinese economie heeft echter niet belet dat de aandelenkoersen zijn blijven stijgen. De Shanghai Index is vanaf het juli dieptepunt met meer dan 12% gestegen. De beleggers houden er volgens Gijsels rekening mee dat de Chinese economie vanaf de huidige niveaus niet verder zal vertragen. Daarnaast rekenen de beleggers dat de monetaire politiek uitsluitend via de koers van de yuan en niet via de rente zal gebeuren. China zal uiteindelijk de binnenlandse vraag gaan stimuleren, zo merkt Gijsels op. Dit moet de nieuwe groeimotor worden in plaats van de export.