Qu geeft toe dat de economische groei vertraagt en dat daarmee ook de inflatiedruk afneemt. Het afzwakken van de maatregelen zou de inflatieverwachtingen ook opnieuw aanwakkeren.

In een volgende fase zouden de vastgoedprijzen opnieuw fors gaan stijgen. China heeft de bank reserve ratios voor tweede en derde huizen dit jaar al drie keer verhoogd.

De China Se Shang Property Index is daardoor dit jaar al met 26% gedaald, maar vanaf 15 juli is deze index opnieuw gaan stijgen. Die stijging kwam er na het bericht dat de economische groei in het tweede kwartaal is vertraagd, waardoor de speculatie over een afzwakken van de maatregelen meteen is opgelaaid. Qu spreekt in dat verband van wishful thinking.

Qu geeft toe dat de economische groei vertraagt en dat daarmee ook de inflatiedruk afneemt. Het afzwakken van de maatregelen zou de inflatieverwachtingen ook opnieuw aanwakkeren. In een volgende fase zouden de vastgoedprijzen opnieuw fors gaan stijgen. China heeft de bank reserve ratios voor tweede en derde huizen dit jaar al drie keer verhoogd. De China Se Shang Property Index is daardoor dit jaar al met 26% gedaald, maar vanaf 15 juli is deze index opnieuw gaan stijgen. Die stijging kwam er na het bericht dat de economische groei in het tweede kwartaal is vertraagd, waardoor de speculatie over een afzwakken van de maatregelen meteen is opgelaaid. Qu spreekt in dat verband van wishful thinking.