Het is namelijk bijzonder moeilijk om daar een totaalbeeld van te vormen aangezien veel kredieten door locale overheden via een achterdeurtje werden opgenomen. Die kredieten verschijnen niet op de balansen van de banken, met alle gevolgen van dien.

Volgens Tyler Durden van Zero Hedge worstelt China met de grootste schuldencrisis van de ganse wereld. Volgens de officiële cijfers zou de totale schuldengraad momenteel 151% van het BBP bedragen, maar Durden denkt dat het echte percentage dichter in de buurt van 240 ligt. Bovendien zal de schuldengraad in de komende maanden sterk blijven stijgen.

Het is namelijk bijzonder moeilijk om daar een totaalbeeld van te vormen aangezien veel kredieten door locale overheden via een achterdeurtje werden opgenomen. Die kredieten verschijnen niet op de balansen van de banken, met alle gevolgen van dien. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge worstelt China met de grootste schuldencrisis van de ganse wereld. Volgens de officiële cijfers zou de totale schuldengraad momenteel 151% van het BBP bedragen, maar Durden denkt dat het echte percentage dichter in de buurt van 240 ligt. Bovendien zal de schuldengraad in de komende maanden sterk blijven stijgen.