Er loopt nog steeds een onderzoek naar het schandaal in de haven van Qingdao, waar grote voorraden koper, aluminium enzovoort uit de boeken verdwenen zijn of gewoon nooit bestaan hebben. Maar China wordt nu ook geconfronteerd met vervalste goudleningen.

Een auditor van de Chinese staat heeft ontdekt dat voor een bedrag van bijna 100 miljard yuan of ruim 10 miljard euro aan kredieten zijn toegestaan met vervalste goudtransacties als onderpand. Naar verluidt zou 1000 ton goud gebruikt zijn als onderpand van deze kredieten. Of dit gevolgen zal hebben voor de goudmarkt, is niet meteen duidelijk.

Er loopt nog steeds een onderzoek naar het schandaal in de haven van Qingdao, waar grote voorraden koper, aluminium enzovoort uit de boeken verdwenen zijn of gewoon nooit bestaan hebben. Maar China wordt nu ook geconfronteerd met vervalste goudleningen. Een auditor van de Chinese staat heeft ontdekt dat voor een bedrag van bijna 100 miljard yuan of ruim 10 miljard euro aan kredieten zijn toegestaan met vervalste goudtransacties als onderpand. Naar verluidt zou 1000 ton goud gebruikt zijn als onderpand van deze kredieten. Of dit gevolgen zal hebben voor de goudmarkt, is niet meteen duidelijk.