Hongbin Qu, chief China economist en co-head bij Asian Economic Research, is van mening dat de zwakte in de verwerkende industrie wijst op overcapaciteit. China heeft namelijk steeds meer moeite om zijn export af te zetten in andere delen van de wereld, dit vanwege de zwakke economische situatie aldaar.

Het scenario van overcapaciteit lijkt te worden bevestigd door de evolutie van de producentenprijzen in China, die een dalende trend vertonen. De producer price index daalde in maart met 1,90% op jaarbasis, hetgeen aangeeft dat de bedrijven moeite hebben om hun producten aan redelijke prijzen te verkopen.

Hongbin Qu, chief China economist en co-head bij Asian Economic Research, is van mening dat de zwakte in de verwerkende industrie wijst op overcapaciteit. China heeft namelijk steeds meer moeite om zijn export af te zetten in andere delen van de wereld, dit vanwege de zwakke economische situatie aldaar. Het scenario van overcapaciteit lijkt te worden bevestigd door de evolutie van de producentenprijzen in China, die een dalende trend vertonen. De producer price index daalde in maart met 1,90% op jaarbasis, hetgeen aangeeft dat de bedrijven moeite hebben om hun producten aan redelijke prijzen te verkopen.