De Chinese economie gaat niet alleen sneller groeien dan de Amerikaanse, maar daarnaast zal het land ook kunnen profiteren van een gestadige appreciatie van de yuan.

Gerard Lyons van Standard Chartered is van mening dat China zich in een supercyclus van hoge economische groei bevindt. De schaal waarin de verhoudingen in de wereldeconomie gaan wijzigen, zal enorm zijn.

De Chinese economie zal in 2030 tweemaal zo groot zijn als de Amerikaanse. Ze zal in totaal goed zijn voor 24% van de wereldwijde output, waar dat vandaag maar 9% is. Goldman Sachs berekende al eerder dat China de VS zal voorbijsteken in 2027, maar volgens Standard Chartered zal dit dus nog sneller gebeuren.

De Chinese economie gaat niet alleen sneller groeien dan de Amerikaanse, maar daarnaast zal het land ook kunnen profiteren van een gestadige appreciatie van de yuan. Gerard Lyons van Standard Chartered is van mening dat China zich in een supercyclus van hoge economische groei bevindt. De schaal waarin de verhoudingen in de wereldeconomie gaan wijzigen, zal enorm zijn. De Chinese economie zal in 2030 tweemaal zo groot zijn als de Amerikaanse. Ze zal in totaal goed zijn voor 24% van de wereldwijde output, waar dat vandaag maar 9% is. Goldman Sachs berekende al eerder dat China de VS zal voorbijsteken in 2027, maar volgens Standard Chartered zal dit dus nog sneller gebeuren.