Momenteel zijn dat nog de Verenigde Staten. Alcoa, de grootste aluminiumproducent in de wereld, verhoogde vorige week al de prognoses voor de aluminiumconsumptie in China.

De benchmark Shanghai Composite Index belandde op 31 augustus in een berenmarkt, na meer dan 20% van zijn waarde te hebben verloren. Inmiddels zijn de koersen in Shanghai weeral zes dagen op rij gestegen.

De Chinese economie blijft dan ook in goeden doen, volgens de cijfers voor augustus is de industriële output aan het sterkste tempo in meer dan een jaar gestegen, de kleinhandelsprijzen zouden anderzijds met 15% op jaarbasis stijgen.

Er is sprake van de kredietverstrekking moeilijker te maken, maar volgens Tim Condon, hoof Aziatische research in Singapore bij ING Groep NV, zal dat de groei niet afremmen.

Momenteel zijn dat nog de Verenigde Staten. Alcoa, de grootste aluminiumproducent in de wereld, verhoogde vorige week al de prognoses voor de aluminiumconsumptie in China.De benchmark Shanghai Composite Index belandde op 31 augustus in een berenmarkt, na meer dan 20% van zijn waarde te hebben verloren. Inmiddels zijn de koersen in Shanghai weeral zes dagen op rij gestegen. De Chinese economie blijft dan ook in goeden doen, volgens de cijfers voor augustus is de industriële output aan het sterkste tempo in meer dan een jaar gestegen, de kleinhandelsprijzen zouden anderzijds met 15% op jaarbasis stijgen. Er is sprake van de kredietverstrekking moeilijker te maken, maar volgens Tim Condon, hoof Aziatische research in Singapore bij ING Groep NV, zal dat de groei niet afremmen.