Daardoor stond de winstgevendheid onder druk. Verschillende Chinese staalbedrijven ondervinden momenteel alle moeite van de wereld om breakeven te draaien.

Tangshan Steel, dat deel uitmaakt van de Hebei Iron & Steel Group, overweegt om de output nog verder te verlagen. De output van staal bereikte in augustus in China een piek, waardoor de prijzen onder druk kwamen te staan.

De sector kampt momenteel met overproductie en de regering onderzoekt momenteel hoe ze daar iets aan kan doen. Het probleem is dat de export zich niet echt wil herpakken, zodat China zijn staal hoofdzakelijk voor binnenlands gebruik moet aanwenden.

Daardoor stond de winstgevendheid onder druk. Verschillende Chinese staalbedrijven ondervinden momenteel alle moeite van de wereld om breakeven te draaien. Tangshan Steel, dat deel uitmaakt van de Hebei Iron & Steel Group, overweegt om de output nog verder te verlagen. De output van staal bereikte in augustus in China een piek, waardoor de prijzen onder druk kwamen te staan. De sector kampt momenteel met overproductie en de regering onderzoekt momenteel hoe ze daar iets aan kan doen. Het probleem is dat de export zich niet echt wil herpakken, zodat China zijn staal hoofdzakelijk voor binnenlands gebruik moet aanwenden.