Volgens Nomura hebben de recente economische signalen al de kenmerken van een groei van lage kwaliteit, gevoed door schaduwbankieren. Het geld afkomstig uit dat schaduwgebied brengt mee dat China opnieuw door fantomen worden geplaagd, spoken die het land al langer lastig vallen.

Met name de vastgoedmarkt dreigt opnieuw een probleem te worden. Roger Nightingale, economist/strategist bij RDN Associates, vestigt er de aandacht op dat er bovendien opnieuw grote investeringen in infrastructuur gebeuren en dat zijn investeringen die geen duurzaam karakter vertonen.

Volgens Nomura hebben de recente economische signalen al de kenmerken van een groei van lage kwaliteit, gevoed door schaduwbankieren. Het geld afkomstig uit dat schaduwgebied brengt mee dat China opnieuw door fantomen worden geplaagd, spoken die het land al langer lastig vallen. Met name de vastgoedmarkt dreigt opnieuw een probleem te worden. Roger Nightingale, economist/strategist bij RDN Associates, vestigt er de aandacht op dat er bovendien opnieuw grote investeringen in infrastructuur gebeuren en dat zijn investeringen die geen duurzaam karakter vertonen.