Opnieuw hebben drie banken toestemming gekregen om goud te importeren. De uiteindelijke bedoeling van de Chinezen ligt voor de hand: ze willen een grotere vinger in de pap krijgen bij de prijszetting van het goud. Blijkbaar hebben ze ook in China in de gaten gekregen dat de goudprijs gemanipuleerd wordt.

Maar uiteindelijk liggen de bedoelingen van de Chinezen heel ergens anders. Op wat langere termijn komt er waarschijnlijk een nieuwe standaard voor het financieel systeem, gebaseerd op de speciale trekkingsrechten en op het goud. Tegen dat tijdstip wil China over een voldoend grote voorraad goud beschikken.

Opnieuw hebben drie banken toestemming gekregen om goud te importeren. De uiteindelijke bedoeling van de Chinezen ligt voor de hand: ze willen een grotere vinger in de pap krijgen bij de prijszetting van het goud. Blijkbaar hebben ze ook in China in de gaten gekregen dat de goudprijs gemanipuleerd wordt. Maar uiteindelijk liggen de bedoelingen van de Chinezen heel ergens anders. Op wat langere termijn komt er waarschijnlijk een nieuwe standaard voor het financieel systeem, gebaseerd op de speciale trekkingsrechten en op het goud. Tegen dat tijdstip wil China over een voldoend grote voorraad goud beschikken.