De verklaring komt aan de vooravond van het bezoek van de Chinese vice premier Li Keqiang aan Spanje. Die komt morgen in Madrid aan en zal er tot volgende donderdag blijven.

China is bovendien bereid om met Spanje een samenwerking op lange termijn aan te gaan. Zhu is van mening dat zo'n samenwerking de handel tussen beide landen kan verstevigen.

Beijing is bereid om in een aantal sectoren met China samen te werken. Zhu sprak in eerste instantie over financiën, energie, telecommunicatie, toerisme en voeding, maar sprak andere samenwerkingsvormen niet uit.

De verklaring komt aan de vooravond van het bezoek van de Chinese vice premier Li Keqiang aan Spanje. Die komt morgen in Madrid aan en zal er tot volgende donderdag blijven. China is bovendien bereid om met Spanje een samenwerking op lange termijn aan te gaan. Zhu is van mening dat zo'n samenwerking de handel tussen beide landen kan verstevigen. Beijing is bereid om in een aantal sectoren met China samen te werken. Zhu sprak in eerste instantie over financiën, energie, telecommunicatie, toerisme en voeding, maar sprak andere samenwerkingsvormen niet uit.