Yi Gang, vice gouverneur van de Chinese centrale bank, is van mening dat zijn land er niet verstandig aan zou doen om op grote schaal goud aan te kopen. China is in staat om 500 tot 600 ton goud per jaar te importeren, maar daar stopt het dan ook mee.

Volgens Yi is het in het belang van zijn land dat de goudmarkt stabiel is, een te hoge goudprijs zou de Chinese consumenten schade kunnen toebrengen. Yi oordeelt dat de goudmarkt te illiquide is om grote aankopen te forceren, de prijszetting zou helemaal scheefgetrokken worden.

Yi Gang, vice gouverneur van de Chinese centrale bank, is van mening dat zijn land er niet verstandig aan zou doen om op grote schaal goud aan te kopen. China is in staat om 500 tot 600 ton goud per jaar te importeren, maar daar stopt het dan ook mee. Volgens Yi is het in het belang van zijn land dat de goudmarkt stabiel is, een te hoge goudprijs zou de Chinese consumenten schade kunnen toebrengen. Yi oordeelt dat de goudmarkt te illiquide is om grote aankopen te forceren, de prijszetting zou helemaal scheefgetrokken worden.