De Verenigde Staten beseffen volgens China niet dat ze daarmee het wereldwijd economisch herstel dreigen te ondermijnen. Minister voor Buitenlandse Zaken Cui Tiankai verklaarde op een persconferentie in Beijing dat veel landen zich zorgen maken over QE2.

Wanneer de FED niet meer uitleg geeft over de maatregel, zoniet dreigt het internationaal vertrouwen in de economische opleving als sneeuw voor de zon te verdwijnen, aldus Ciu.

China vreest, zoals andere emerging markets, een inflow van buitenlands kapitaal. Daardoor dreigt niet alleen de economie oververhit te geraken, maar kunnen er ook zeepbellen ontstaan.

De Verenigde Staten beseffen volgens China niet dat ze daarmee het wereldwijd economisch herstel dreigen te ondermijnen. Minister voor Buitenlandse Zaken Cui Tiankai verklaarde op een persconferentie in Beijing dat veel landen zich zorgen maken over QE2. Wanneer de FED niet meer uitleg geeft over de maatregel, zoniet dreigt het internationaal vertrouwen in de economische opleving als sneeuw voor de zon te verdwijnen, aldus Ciu. China vreest, zoals andere emerging markets, een inflow van buitenlands kapitaal. Daardoor dreigt niet alleen de economie oververhit te geraken, maar kunnen er ook zeepbellen ontstaan.