De maatregel is bedoeld om te voorkomen dat er zich nog meer zeepbellen vormen. Door op grote schaal kredieten toe te staan, laten de banken toe dat er veel geld naar vastgoed, aandelen en andere speculatieve activa vloeit.

China moet echter voorzichtig te werk gaan, want de economische groei mag niet afgeremd worden. Verwacht wordt dat het BBP in het land in het vierde kwartaal met 10,50% is gegoeid.

Liu Mingkang, de toezichthouder op de banksector, is echter van mening dat de banken te veel geld uitlenen. In 2009 werden in totaal voor een bedrag van 9590 miljard yuan aan nieuwe leningen toegestaan.

Kyohei Morita, hoofdeconoom bij Barclays Capital in Tokio, is van mening dat China voor een moeilijke opgave staat. Het land moet beletten dat er asset bubbles ontstaan, maar anderzijds mag de economische groei niet in gevaar worden gebracht.

De maatregel is bedoeld om te voorkomen dat er zich nog meer zeepbellen vormen. Door op grote schaal kredieten toe te staan, laten de banken toe dat er veel geld naar vastgoed, aandelen en andere speculatieve activa vloeit. China moet echter voorzichtig te werk gaan, want de economische groei mag niet afgeremd worden. Verwacht wordt dat het BBP in het land in het vierde kwartaal met 10,50% is gegoeid. Liu Mingkang, de toezichthouder op de banksector, is echter van mening dat de banken te veel geld uitlenen. In 2009 werden in totaal voor een bedrag van 9590 miljard yuan aan nieuwe leningen toegestaan. Kyohei Morita, hoofdeconoom bij Barclays Capital in Tokio, is van mening dat China voor een moeilijke opgave staat. Het land moet beletten dat er asset bubbles ontstaan, maar anderzijds mag de economische groei niet in gevaar worden gebracht.