Het land kondigde vanmorgen maatregelen aan die de inflow van "hot money" (of speculatief kapitaal) moeten beperken. In een eerste reactie gingen de beleggers meteen op zoek naar alternatieven.

Toch steeg de koers van de Chinese yuan op de valutamarkten. De financiële markten rekenen er op dat de Chinezen een appreciatie van hun munt gaan toestaan voor de meeting van G-20 deze week begint.

De Wereldbank had gisteren al opgeroepen om maatregelen te nemen om de stroom van kapitaal richting groeimarkten in te dijken. Aan die oproep lijkt China dus gevolg te hebben gegeven.

Het land kondigde vanmorgen maatregelen aan die de inflow van "hot money" (of speculatief kapitaal) moeten beperken. In een eerste reactie gingen de beleggers meteen op zoek naar alternatieven. Toch steeg de koers van de Chinese yuan op de valutamarkten. De financiële markten rekenen er op dat de Chinezen een appreciatie van hun munt gaan toestaan voor de meeting van G-20 deze week begint. De Wereldbank had gisteren al opgeroepen om maatregelen te nemen om de stroom van kapitaal richting groeimarkten in te dijken. Aan die oproep lijkt China dus gevolg te hebben gegeven.