Daarmee was het doel van 3% duidelijk overschreden en werden maatregelen verwacht. De oplopende inflatie vindt zijn oorsprong in hogere voedselprijzen, maar ook in oplopende prijzen voor woningen.

In de maand november waren de vastgoedprijzen met 7,7% gestegen. Het was de 18e maand op rij dat de prijzen stegen, zo merkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers op.

Zondag zei de Chinese premier Wen Jiabao op de radio dat de maatregelen die de Chinese overheid had genomen om de woningprijzen te stabiliseren niet goed hadden gewerkt.

De kans dat dit volgend jaar wel lukt lijkt een stuk groter met de rentestijgingen en de aangekondigde forse investeringen in nieuwe woningen. China wil 10 miljoen nieuwe betaalbare woningen bouwen.

Daarmee was het doel van 3% duidelijk overschreden en werden maatregelen verwacht. De oplopende inflatie vindt zijn oorsprong in hogere voedselprijzen, maar ook in oplopende prijzen voor woningen. In de maand november waren de vastgoedprijzen met 7,7% gestegen. Het was de 18e maand op rij dat de prijzen stegen, zo merkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers op. Zondag zei de Chinese premier Wen Jiabao op de radio dat de maatregelen die de Chinese overheid had genomen om de woningprijzen te stabiliseren niet goed hadden gewerkt. De kans dat dit volgend jaar wel lukt lijkt een stuk groter met de rentestijgingen en de aangekondigde forse investeringen in nieuwe woningen. China wil 10 miljoen nieuwe betaalbare woningen bouwen.