Er zal bovendien een extra inspanning worden gedaan om het ondernemerschap aan te moedigen. De vraag blijft echter hoe China deze objectieven zal kunnen bereiken.

Alistair Thornton, China analist bij IHS Global Insight, is van mening dat de plannen op zich wel goed klinken, maar dat ze in de praktijk moeilijk uitvoerbaar zijn. Een groot land als China kan niet zomaar een bocht maken.

Momenteel is China vooral afhankelijk van de export, waardoor het surplus op de lopende rekening fors is opgelopen. Bovendien hebben de Verenigde Staten kritiek op de ondergewaardeerde Chinese munt.

Er zal bovendien een extra inspanning worden gedaan om het ondernemerschap aan te moedigen. De vraag blijft echter hoe China deze objectieven zal kunnen bereiken. Alistair Thornton, China analist bij IHS Global Insight, is van mening dat de plannen op zich wel goed klinken, maar dat ze in de praktijk moeilijk uitvoerbaar zijn. Een groot land als China kan niet zomaar een bocht maken. Momenteel is China vooral afhankelijk van de export, waardoor het surplus op de lopende rekening fors is opgelopen. Bovendien hebben de Verenigde Staten kritiek op de ondergewaardeerde Chinese munt.