De spot goldprijs steeg dinsdag met meer dan 4 dollar, dit volgens de goudindex van Kitco. Het goud noteert echter nog steeds ongeveer 75 dollar on het recordniveau van 1264 dollar per troy ounce.

Momenteel consolideert de goudprijs in een range tussen 1160 en 1200 dollar, waardoor het edelmetaal opnieuw aantrekkelijk is voor kandidaat-kopers uit China en India.

Positief nieuws kwam er uit China, dat zijn goudmarkt wil uitbreiden. De People's Bank of China wil de banken toestaan om meer goud te importeren en te exporteren om op die manier de goudmarkt in het land uit te breiden.

Buitenlanders kunnen nu goud rechtstreeks kopen op de Shanghai Gold Exchange. George Milling-Stanley, managing director Government Affairs bij de World Gold Council, is van mening dat de deregulasering van de Chinese goudmarkt kan leiden tot een toename van de vraag naar goud.

De spot goldprijs steeg dinsdag met meer dan 4 dollar, dit volgens de goudindex van Kitco. Het goud noteert echter nog steeds ongeveer 75 dollar on het recordniveau van 1264 dollar per troy ounce. Momenteel consolideert de goudprijs in een range tussen 1160 en 1200 dollar, waardoor het edelmetaal opnieuw aantrekkelijk is voor kandidaat-kopers uit China en India. Positief nieuws kwam er uit China, dat zijn goudmarkt wil uitbreiden. De People's Bank of China wil de banken toestaan om meer goud te importeren en te exporteren om op die manier de goudmarkt in het land uit te breiden. Buitenlanders kunnen nu goud rechtstreeks kopen op de Shanghai Gold Exchange. George Milling-Stanley, managing director Government Affairs bij de World Gold Council, is van mening dat de deregulasering van de Chinese goudmarkt kan leiden tot een toename van de vraag naar goud.