Voorwaarde om de Chinese steun te verkrijgen is wel dat Europa een duidelijke boodschap geeft met betrekking tot het vinden van een duidelijke oplossing voor de crisis.

De vraag is echter welke waarde aan de woorden van Wen mag worden gehecht. China heeft al eerder laten weten niet rechtstreeks tussenbeide te zullen komen bij het oplossen van de crisis.

Griekenland zal vroeg of laat toch de euro moeten verlaten

Griekenland moet zware besparingen doorvoeren en die kunnen tot gevolg hebben dat het land vroeg of laat toch de eurozone zal moeten verlaten.

Holger Schmieding en Christian Schulz van Berenberg Bank in Londen zijn van mening dat de aangekondigde besparingsmaatregelen zo rigide zijn dat ze automatisch aanleiding moeten geven tot sociale spanningen.

Anderzijds hebben de Duitsers al laten weten dat de hulp aan Griekenland op eender welk moment kan worden opgezegd wanneer het land zou afwijken van het zware besparingsprogramma dat het kreeg opgelegd.

Voorwaarde om de Chinese steun te verkrijgen is wel dat Europa een duidelijke boodschap geeft met betrekking tot het vinden van een duidelijke oplossing voor de crisis. De vraag is echter welke waarde aan de woorden van Wen mag worden gehecht. China heeft al eerder laten weten niet rechtstreeks tussenbeide te zullen komen bij het oplossen van de crisis. Griekenland zal vroeg of laat toch de euro moeten verlaten Griekenland moet zware besparingen doorvoeren en die kunnen tot gevolg hebben dat het land vroeg of laat toch de eurozone zal moeten verlaten. Holger Schmieding en Christian Schulz van Berenberg Bank in Londen zijn van mening dat de aangekondigde besparingsmaatregelen zo rigide zijn dat ze automatisch aanleiding moeten geven tot sociale spanningen. Anderzijds hebben de Duitsers al laten weten dat de hulp aan Griekenland op eender welk moment kan worden opgezegd wanneer het land zou afwijken van het zware besparingsprogramma dat het kreeg opgelegd.