Paul Mladjenovic, auteur van Precious Metals Investing for Dummies en uitgever van RavingCapitalist.com, is van mening dat zowel de technische als de fundamentele factoren onder het goud goed blijven. Een uitbraak na een lange consolidatiefase kan de goudprijs fors hoger sturen.

De factor China is zeer belangrijk

De vraag naar goud kan door het plafond vliegen wanneer de People's Bank of China beslist om haar posities in het goud verder op te bouwen. Er doen sterke geruchten de ronde dat de Chinese centrale bank van plan zou zijn om 5000 tot 6000 ton goud te kopen.

Volgens een insider (Kevin Kerr, president van Kerr Trading International) zouden die aankoop dit jaar al beginnen. Een zo grote hoeveelheid goud is niet meteen beschikbaar, zodat China haar posities in goud geleidelijk aan zal moeten optrekken. Dat proces kan de prijs gedurende lange tijd ondersteunen.

Paul Mladjenovic, auteur van Precious Metals Investing for Dummies en uitgever van RavingCapitalist.com, is van mening dat zowel de technische als de fundamentele factoren onder het goud goed blijven. Een uitbraak na een lange consolidatiefase kan de goudprijs fors hoger sturen.De factor China is zeer belangrijk De vraag naar goud kan door het plafond vliegen wanneer de People's Bank of China beslist om haar posities in het goud verder op te bouwen. Er doen sterke geruchten de ronde dat de Chinese centrale bank van plan zou zijn om 5000 tot 6000 ton goud te kopen. Volgens een insider (Kevin Kerr, president van Kerr Trading International) zouden die aankoop dit jaar al beginnen. Een zo grote hoeveelheid goud is niet meteen beschikbaar, zodat China haar posities in goud geleidelijk aan zal moeten optrekken. Dat proces kan de prijs gedurende lange tijd ondersteunen.