In 1978 stopte de Chinese overheid met de collectieve landbouwondernemingen en gaf ze 30-jarige huurovereenkomsten aan individuele landbouwers.

De landbouwers konden deze huurovereenkomsten niet overdragen en waren doorheen de voorbije decennia gebonden aan hun land.

Dit veranderde recentelijk met de aankondiging dat de huurovereenkomsten vanaf nu kunnen overgedragen worden. Hierdoor kunnen vele landbouwers hun huurovereenkomsten verkopen aan grotere entiteiten die het land effïciënter kunnen bewerken.

Diegenen die hun huurovereenkomsten verkopen kunnen andere initiatieven gaan opzoeken buiten de landbouwsector. Dit kan volgens P&B Invest de migratie naar de steden en bijhorende economische groei een nieuwe impuls geven. Doorheen het komende jaar zal duidelijk worden indien de maatregel wel degelijk een invloed heeft op de Chinese economie.

In 1978 stopte de Chinese overheid met de collectieve landbouwondernemingen en gaf ze 30-jarige huurovereenkomsten aan individuele landbouwers. De landbouwers konden deze huurovereenkomsten niet overdragen en waren doorheen de voorbije decennia gebonden aan hun land. Dit veranderde recentelijk met de aankondiging dat de huurovereenkomsten vanaf nu kunnen overgedragen worden. Hierdoor kunnen vele landbouwers hun huurovereenkomsten verkopen aan grotere entiteiten die het land effïciënter kunnen bewerken. Diegenen die hun huurovereenkomsten verkopen kunnen andere initiatieven gaan opzoeken buiten de landbouwsector. Dit kan volgens P&B Invest de migratie naar de steden en bijhorende economische groei een nieuwe impuls geven. Doorheen het komende jaar zal duidelijk worden indien de maatregel wel degelijk een invloed heeft op de Chinese economie.