De koers van de yuan zal worden verhoogd wanneer dat in het belang van China is, zo liet woordvoerder Yao Jian van de Chinese regering weten. Het handelsonevenwicht tussen beide landen is volgens Yao het gevolg van de globalisatie van de wereldeconomie.

Van valutakoersen een politiek item maken, lost volgens de Chinese regering niets op. Beijing wil dan ook dat de Verenigde Staten stoppen met het uitoefenen van politieke druk om de yuan op te waarderen.

China heeft zelf een handelsdeficiet met Japan en met Zuid-Korea, maar laat deze landen met rust. Het tekort op de handelsbalans tussen de Verenigde Staten en China zal nog een tijdje blijven bestaan, maar lost zich daarna vanzelf op.

Yao merkt tenslotte nog op dat de Verenigde Staten zich altijd hebben opgesteld als een voorstander van vrije wereldhandel, niet van een tegenstander daarvan. Ook China wil van protectionisme niets weten.

De koers van de yuan zal worden verhoogd wanneer dat in het belang van China is, zo liet woordvoerder Yao Jian van de Chinese regering weten. Het handelsonevenwicht tussen beide landen is volgens Yao het gevolg van de globalisatie van de wereldeconomie. Van valutakoersen een politiek item maken, lost volgens de Chinese regering niets op. Beijing wil dan ook dat de Verenigde Staten stoppen met het uitoefenen van politieke druk om de yuan op te waarderen. China heeft zelf een handelsdeficiet met Japan en met Zuid-Korea, maar laat deze landen met rust. Het tekort op de handelsbalans tussen de Verenigde Staten en China zal nog een tijdje blijven bestaan, maar lost zich daarna vanzelf op. Yao merkt tenslotte nog op dat de Verenigde Staten zich altijd hebben opgesteld als een voorstander van vrije wereldhandel, niet van een tegenstander daarvan. Ook China wil van protectionisme niets weten.