Wanneer de Chinese economie inderdaad de trigger was geweest, zou er op de Chinese beurzen een forse correctie hebben plaatsgevonden. Dat is dus niet het geval geweest. De oorzaak voor de verkoopgolf moet eerder worden gezocht bij het inflatiescenario en bij het deficiet op de lopende rekening van een aantal groeilanden.

Inmiddels heeft Turkije de rente al fors verlaagd, terwijl ook India en Zuid-Afrika naar het rentewapen hebben gegrepen. Het heeft volgens Juvyns geen zin om te panikeren, maar de risico's van een besmetting van de zwakkere naar de sterkere groeilanden blijft niettemin aanwezig.

Wanneer de Chinese economie inderdaad de trigger was geweest, zou er op de Chinese beurzen een forse correctie hebben plaatsgevonden. Dat is dus niet het geval geweest. De oorzaak voor de verkoopgolf moet eerder worden gezocht bij het inflatiescenario en bij het deficiet op de lopende rekening van een aantal groeilanden. Inmiddels heeft Turkije de rente al fors verlaagd, terwijl ook India en Zuid-Afrika naar het rentewapen hebben gegrepen. Het heeft volgens Juvyns geen zin om te panikeren, maar de risico's van een besmetting van de zwakkere naar de sterkere groeilanden blijft niettemin aanwezig.