Bovendien gaf Chen al te verstaan dat zijn land over de maand maart een recordoverschot op de handelsbalans gaat laten optekenen. De export zou met andere woorden verder zijn gestegen ten opzichte van de import.

Washington en andere handelspartners van China dringen al langer aan op het loslaten van de vaste koers van de yuan tegenover de dollar. De verhouding tussen beide valuta is al 18 maanden stabiel.

In de Verenigde Staten wordt de roep steeds groter om China te beschouwen als een manipulator van zijn valutakoers. Chen waarschuwde dat China een dergelijke ingreep niet ongestraft zal laten voorbijgaan, zonder mogelijke tegenmaatregelen aan te geven.

Volgens sommige onderzoeksorganisaties houdt China de koers van de yuan tot 40% ondergewaardeerd, waardoor de exportgerichte bedrijven uit dat land een onterecht voordeel hebben op hun concurrenten. Het gevolg is een oplopende tekort op de handelsbalans.

Bovendien gaf Chen al te verstaan dat zijn land over de maand maart een recordoverschot op de handelsbalans gaat laten optekenen. De export zou met andere woorden verder zijn gestegen ten opzichte van de import. Washington en andere handelspartners van China dringen al langer aan op het loslaten van de vaste koers van de yuan tegenover de dollar. De verhouding tussen beide valuta is al 18 maanden stabiel. In de Verenigde Staten wordt de roep steeds groter om China te beschouwen als een manipulator van zijn valutakoers. Chen waarschuwde dat China een dergelijke ingreep niet ongestraft zal laten voorbijgaan, zonder mogelijke tegenmaatregelen aan te geven. Volgens sommige onderzoeksorganisaties houdt China de koers van de yuan tot 40% ondergewaardeerd, waardoor de exportgerichte bedrijven uit dat land een onterecht voordeel hebben op hun concurrenten. Het gevolg is een oplopende tekort op de handelsbalans.