Wen Jiabao vroeg het westen met aandrang om niet meer te zeuren over een duurdere yen. De Chinese premier is van mening dat zijn land absoluut behoefte heeft aan stabiele munt.

Een onstabiele yuan zou rampspoed over China brengen, maar ook over de rest van de wereld. Een stijging van de koers van de yuan met 20 of 40%, wat sommigen vragen, kan zware economische gevolgen hebben.

Duizenden fabrieken in China zouden moeten sluiten, met het ontslag van tienduizenden werknemers tot gevolg. Volgens Wen Jiabao kan dergelijke situatie in een handomdraai leiden tot sociale onrust.

Wen Jiabao vroeg het westen met aandrang om niet meer te zeuren over een duurdere yen. De Chinese premier is van mening dat zijn land absoluut behoefte heeft aan stabiele munt. Een onstabiele yuan zou rampspoed over China brengen, maar ook over de rest van de wereld. Een stijging van de koers van de yuan met 20 of 40%, wat sommigen vragen, kan zware economische gevolgen hebben. Duizenden fabrieken in China zouden moeten sluiten, met het ontslag van tienduizenden werknemers tot gevolg. Volgens Wen Jiabao kan dergelijke situatie in een handomdraai leiden tot sociale onrust.