China vuurt een eerste schot af voor de boeg van de dollar door de handel in ruwe olie op de Shanghai Futures Exchange in yuans toe te staan. Tot dusver werd alle olie wereldwijd in dollars verhandeld, maar daar dreigt nu dus opeens verandering in te komen.

Op de Shanghai Futures Exchange is men al volop bezig met de voorbereidingen voor het opstarten van deze handel en de Amerikanen kunnen alleen maar met lede ogen toezien hoe het imago van de dollar langzamerhand onderuit wordt gehaald. De FED is met deze gewaarschuwd dat de buitenwereld niet lijdzaam zal blijven toezien hoe ze op grote schaal geld blijft bijdrukken.

China vuurt een eerste schot af voor de boeg van de dollar door de handel in ruwe olie op de Shanghai Futures Exchange in yuans toe te staan. Tot dusver werd alle olie wereldwijd in dollars verhandeld, maar daar dreigt nu dus opeens verandering in te komen. Op de Shanghai Futures Exchange is men al volop bezig met de voorbereidingen voor het opstarten van deze handel en de Amerikanen kunnen alleen maar met lede ogen toezien hoe het imago van de dollar langzamerhand onderuit wordt gehaald. De FED is met deze gewaarschuwd dat de buitenwereld niet lijdzaam zal blijven toezien hoe ze op grote schaal geld blijft bijdrukken.