Dat net deze 2 metalen er bovenuit steken, is niet toevallig want het Chinese State Reserve Bureau (SRB) bevestigde dat het 100.000 ton van beide metalen aankocht om de strategische voorraden verder aan te vullen.

Het is voor het eerst sinds 2009 dat China opnieuw basismetalen kocht. Het aanvullen van de voorraden is maar een deel van het verhaal, want met de aankoop van met name aluminium wil China ook de eigen aluminiumindustrie ondersteunen.

Tin sloot de week 1,40% hoger af. Volgens het International Tin Research Institute (ITRI) steeg de Indonesische uitvoer van tin vorige maand met 103% op jaarbasis naar 11.000 ton, het op vier na hoogste cijfer ooit.

Dit is opmerkelijk gezien de productieverlagingen bij de twee grootste Indonesische producenten PT Timah en PT Koba.

Het ITRI schrijft de stijging toe aan een hogere uitvoer van de kleinere onafhankelijke smeltfabrieken in Indonesië. De prijs van een ton koper steeg met 0,60%.

Volgens het Chinese National Bureau of Statistics steeg de Chinese productie van geraffineerd koper (op basis van voorlopige cijfers) vorige maand met 9% op jaarbasis naar een recordniveau van 520.000 ton.

Nikkel sloot de week ongewijzigd af en lood werd 0,30% duurder.

Dat net deze 2 metalen er bovenuit steken, is niet toevallig want het Chinese State Reserve Bureau (SRB) bevestigde dat het 100.000 ton van beide metalen aankocht om de strategische voorraden verder aan te vullen. Het is voor het eerst sinds 2009 dat China opnieuw basismetalen kocht. Het aanvullen van de voorraden is maar een deel van het verhaal, want met de aankoop van met name aluminium wil China ook de eigen aluminiumindustrie ondersteunen. Tin sloot de week 1,40% hoger af. Volgens het International Tin Research Institute (ITRI) steeg de Indonesische uitvoer van tin vorige maand met 103% op jaarbasis naar 11.000 ton, het op vier na hoogste cijfer ooit. Dit is opmerkelijk gezien de productieverlagingen bij de twee grootste Indonesische producenten PT Timah en PT Koba. Het ITRI schrijft de stijging toe aan een hogere uitvoer van de kleinere onafhankelijke smeltfabrieken in Indonesië. De prijs van een ton koper steeg met 0,60%. Volgens het Chinese National Bureau of Statistics steeg de Chinese productie van geraffineerd koper (op basis van voorlopige cijfers) vorige maand met 9% op jaarbasis naar een recordniveau van 520.000 ton. Nikkel sloot de week ongewijzigd af en lood werd 0,30% duurder.