Daardoor zal het aanbod van geraffineerd zink verder toenemen en het aanbodoverschot verder doen toenemen.

Ten aanzien van nikkel sprong de sterke toename van de Chinese import in het oog. China voerde in januari 20.000 ton onbewerkt nikkel in, 60 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Dit is opmerkelijk omdat de vraag naar nikkelijzer en geraffineerd nikkel de voorbije maanden in het slop zit door de lagere activiteit in de staalindustrie. Een mogelijke verklaring is dat het Chinese State Reserve Bureau de strategische voorraden aanvult.

Daardoor zal het aanbod van geraffineerd zink verder toenemen en het aanbodoverschot verder doen toenemen. Ten aanzien van nikkel sprong de sterke toename van de Chinese import in het oog. China voerde in januari 20.000 ton onbewerkt nikkel in, 60 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dit is opmerkelijk omdat de vraag naar nikkelijzer en geraffineerd nikkel de voorbije maanden in het slop zit door de lagere activiteit in de staalindustrie. Een mogelijke verklaring is dat het Chinese State Reserve Bureau de strategische voorraden aanvult.