De invoer van olieproducten daalde volgens Royal Bank of Scotland wel met 146.000 vaten per dag.

Zowel het Internationaal Energie Agentschap (IEA) als de OPEC heeft in hun maandelijks rapport de prognoses voor de vraag naar ruwe olie neerwaarts bijgesteld.

Het IEA verlaagde de verwachte consumptiegroei met 0,26 miljoen vaten per dag. OPEC hield de bijstelling beperkt tot 0,12 miljoen vaten per dag.

Het IEA verwacht dat de OESO industrielanden dit jaar zelfs 0,39 miljoen vaten per dag minder zullen consumeren dan in 2011.

Verder bleek uit het rapport van het IEA dat de voorraad ruwe olie in de industrielanden eind januari 60 miljoen vaten onder het gemiddelde van de voorbije vijf jaar lag.

De invoer van olieproducten daalde volgens Royal Bank of Scotland wel met 146.000 vaten per dag. Zowel het Internationaal Energie Agentschap (IEA) als de OPEC heeft in hun maandelijks rapport de prognoses voor de vraag naar ruwe olie neerwaarts bijgesteld. Het IEA verlaagde de verwachte consumptiegroei met 0,26 miljoen vaten per dag. OPEC hield de bijstelling beperkt tot 0,12 miljoen vaten per dag. Het IEA verwacht dat de OESO industrielanden dit jaar zelfs 0,39 miljoen vaten per dag minder zullen consumeren dan in 2011. Verder bleek uit het rapport van het IEA dat de voorraad ruwe olie in de industrielanden eind januari 60 miljoen vaten onder het gemiddelde van de voorbije vijf jaar lag.