Het meest opmerkelijke feit op de energiemarkten was de beslissing van de International Energy Agency (IEA) om de strategische voorraden aan te spreken.

Het is pas de derde keer dat dit gebeurt. Tijdens de Golfoorlog van 1991 werden de globale oliereserves voor het eerst aangesproken. Dit gebeurde een tweede keer na de doortocht van orkaan Katrina in 2005.

Deze keer gaat het om 60 miljoen vaten ruwe olie, waarvan de helft uit de Strategic Petroleum Reserves van de Verenigde Staten zal komen.

Duitsland zal voor 20 miljoen vaten instaan terwijl de rest uit Azië afkomstig zal zijn. Met name de timing van deze beslissing is erg opmerkelijk.

Het meest opmerkelijke feit op de energiemarkten was de beslissing van de International Energy Agency (IEA) om de strategische voorraden aan te spreken. Het is pas de derde keer dat dit gebeurt. Tijdens de Golfoorlog van 1991 werden de globale oliereserves voor het eerst aangesproken. Dit gebeurde een tweede keer na de doortocht van orkaan Katrina in 2005. Deze keer gaat het om 60 miljoen vaten ruwe olie, waarvan de helft uit de Strategic Petroleum Reserves van de Verenigde Staten zal komen. Duitsland zal voor 20 miljoen vaten instaan terwijl de rest uit Azië afkomstig zal zijn. Met name de timing van deze beslissing is erg opmerkelijk.