Terwijl het groei-ritme van de industriële productie en bedrijfsinvesteringen wat afkoelde trokken de detailhandelsverkopen aan en noteren ze 15,2% hoger dan in juli 2008. Hierbij stegen de autoverkopen met een indrukwekkende 63% t.o.v. dezelfde maand vorig jaar.

Hopelijk zet deze trend van herbalancering zich door zodat de Chinese economie evenwichtiger doorgroeit. Het volume aan nieuw toegekende leningen daalde fors van juni naar juli.

Het onnatuurlijk hoog volume van juni zorgt echter voor een vertekend beeld en de Chinese overheid heeft aangegeven dat ze de kredietgroei ietwat wil fine-tunen om de oververhitte aandelen- en vastgoedmarkt af te koelen.

Algemeen genomen stelde ze dat het monetaire beleid stimulerend blijft en niet restrictief wordt. Verder werd ook bekend dat China doorheen juli een recordvolume aan olie en ijzererts invoerde.

Terwijl het groei-ritme van de industriële productie en bedrijfsinvesteringen wat afkoelde trokken de detailhandelsverkopen aan en noteren ze 15,2% hoger dan in juli 2008. Hierbij stegen de autoverkopen met een indrukwekkende 63% t.o.v. dezelfde maand vorig jaar.Hopelijk zet deze trend van herbalancering zich door zodat de Chinese economie evenwichtiger doorgroeit. Het volume aan nieuw toegekende leningen daalde fors van juni naar juli. Het onnatuurlijk hoog volume van juni zorgt echter voor een vertekend beeld en de Chinese overheid heeft aangegeven dat ze de kredietgroei ietwat wil fine-tunen om de oververhitte aandelen- en vastgoedmarkt af te koelen. Algemeen genomen stelde ze dat het monetaire beleid stimulerend blijft en niet restrictief wordt. Verder werd ook bekend dat China doorheen juli een recordvolume aan olie en ijzererts invoerde.