De totale gecombineerde waarde van de import en de export van het land bedroeg 3000 miljard dollar. Ongeveer 13% van dat bedrag is afkomstig van handel tussen China en de Verenigde Staten.

Die 3000 miljard dollar doet meteen al vermoeden dat een groeivertraging in China zware gevolgen voor de rest van de wereld zal hebben. China verwacht echter geen harde landing van de economie.

Li Daokui, een adviseur van de Chinese centrale bank, verwacht dat de Chinese economie dit jaar met 9,50% zal stijgen. Ook voor volgend jaar houdt hij rekening met een stevige economische groei.

De totale gecombineerde waarde van de import en de export van het land bedroeg 3000 miljard dollar. Ongeveer 13% van dat bedrag is afkomstig van handel tussen China en de Verenigde Staten. Die 3000 miljard dollar doet meteen al vermoeden dat een groeivertraging in China zware gevolgen voor de rest van de wereld zal hebben. China verwacht echter geen harde landing van de economie. Li Daokui, een adviseur van de Chinese centrale bank, verwacht dat de Chinese economie dit jaar met 9,50% zal stijgen. Ook voor volgend jaar houdt hij rekening met een stevige economische groei.