Omgerekend wordt de Chinese schatkist voortdurend een stuk armer alleen omdat meer dan de helft van de valutareserves in dollars aangehouden worden. Het verlies aan koopkracht bedraagt op dagbasis 110 miljoen dollar, omgerekend 4,50 miljoen dollar per uur of 76.000 dollar per minuut.

De Chinese centrale bank zit uiteraard met dit probleem in de maag en wil er een oplossing voor vinden. Op termijn zal er niets anders op zitten dan in de richting van een nieuwe wereldreservemunt te evolueren, bijvoorbeeld op basis van de combinatie van trekkingsrechten en goud.

Omgerekend wordt de Chinese schatkist voortdurend een stuk armer alleen omdat meer dan de helft van de valutareserves in dollars aangehouden worden. Het verlies aan koopkracht bedraagt op dagbasis 110 miljoen dollar, omgerekend 4,50 miljoen dollar per uur of 76.000 dollar per minuut. De Chinese centrale bank zit uiteraard met dit probleem in de maag en wil er een oplossing voor vinden. Op termijn zal er niets anders op zitten dan in de richting van een nieuwe wereldreservemunt te evolueren, bijvoorbeeld op basis van de combinatie van trekkingsrechten en goud.